In 1954 werd er een nieuw schip onder de naam ‘Urbanis’ te water gelaten. Tot en met 1977 heeft dit schip dienst gedaan als Belgische viskotter op de Noordzee, waarna zij in Amsterdam op de kade kwam, wachtende op een nieuwe toekomst. In 2000 is zij opgekocht en in 4 jaar tijd omgebouwd tot een prachtige Brigantijn met de naam Bounty. Nu behoort dit unieke dwarsgetuigde zeilschip tot de top 3 meest exclusieve en mooie zeilschepen van Nederland.

Toen Zeilschip Bounty in 2004 te water werd gelaten is zij tevens als één van de eerste charterschepen in de Bataviahaven komen te liggen, waar zij tot op de dag van vandaag mede bepalend is voor de uitstraling van de haven. Waar in de zomer diverse vaartochten plaatsvinden met huwelijken, bedrijfsfeesten, jubilea en individuele meezeildagen is zij ook in de winter al bekend als restaurantschip met de prachtige unieke verlichting.

En wie jarig is deelt uit! Dat betekent dat wij ons feestje graag willen delen met iedereen. Daarom hebben wij diverse leuke acties in het leven geroepen waardoor meezeilen met Bounty nog leuker wordt. Benieuwd naar welke acties wij hebben of wil je een keertje meevaren? Meld je via onze website aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.