We kunnen er niet omheen, het Corona virus, hoewel het gelukkig voor 90% van de mensen slechts bij lichte griepverschijnselen blijft, brengt het virus nog veel onbekendheid mee en heeft dit natuurlijk wel gevolgen voor het dagelijks leven.

Meest gestelde vragen:

Kunnen we gewoon zeilen?
Zolang er voor het Marker- en IJsselmeer geen speciale instructies zijn uitgevaardigd kunnen wij gewoon zeilen. Speciale instructies worden door de lokale overheid gegeven. Het kunnen reisadviezen van het RIVM, GGD en GGD-varianten zijn.

Kan iedereen mee aan boord?
Bijna iedereen kan in theorie uit een verdacht gebied komen of in aanraking zijn geweest met een drager van het virus. Helemaal gevrijwaard van risico’s ben je dus nooit.

Volgens de GGD ben je verdacht als je koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid). De kans is groot dat iedereen al redelijk op de hoogte is van de verschijnselen en de risico’s en de reisplannen daaropaf gestemd heeft.

Hoe beperk ik de kans op besmetting of verspreiding?
Hygiëne is altijd al belangrijk, maar nu helemaal. Volg de richtlijnen op van de GGD en het RIVM.

  • Was je handen regelmatig
  • Geef elkaar géén hand
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elle boog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Mocht er nieuwe informatie met aangepaste richtlijnen komen? Dan zullen wij deze met u bespreken. Tevens worden uw gasten voorafgaand aan de vaartocht ook geïnformeerd.

U heeft geboekt maar wilt toch annuleren?

Uw geboekte en betaalde reis kan pas geannuleerd worden als de nationale overheid een negatief reisadvies (Code rood) geeft .

U mag ook in geval van code oranje, geel of groen zelf besluiten om niet te gaan. Dan gelden de annuleringsregelingen uit de Algemene Voorwaarden BBZ (en zijn de kosten voor u).

Krijgt u uw geld terug als een reis geannuleerd wordt vanwege het virus?

Als er een negatief reisadvies is voor het reisgebied (Code rood) afgegeven door een nationale overheid dan krijgt u uw geld terug. Als alternatief bieden wij u kosteloos aan om uw reis te verplaatsen naar een andere gewenste datum.

Meer informatie?

Heeft u verder nog vragen over het zeilen op één van de geboekte zeilschepen via Allround Zeilcharter Oxalex BV neem gerust contact op.