Marker Wadden

Ga als ontdekkingsreiziger met een dwarsgetuigd zeilschip een nieuw stukje Nederland ontdekken!

Op het Markermeer bouwde Natuurmonumenten één van de grootste ecologische natuurzuivering projecten van Europa: de ‘Marker Wadden’. Een archipel van vijf nieuwe natuureilanden. Elke 2e zondag van de maand van april t/m oktober kun je met één van de prachtige zeilschepen van Oxalex meezeilen voor een exclusief bezoek.


Zeil mee op bijvoorbeeld een prachtige tweemaster en zet als één van de eersten voet op dit nieuwe stukje Nederland. We maken een wandeling langs de stranden en de slikken. Het eerste eiland is al groen en de eerste vogels zwermen over dit natuurgebied.


Marker Wadden is een bijzonder initiatief vanuit Natuurmonumenten. Dit project moet ervoor zorgen dat de natuur in, op en om het Markermeer kan herstellen. Met zand, klei en slib uit het Markermeer zijn eilanden, paaiplaatsen en natuurlijke oevers gemaakt. Bedreigde dieren en planten krijgen hierdoor weer de ruimte. In de toekomst zijn deze nieuwe eilanden toegankelijk voor natuurliefhebbers en watersporters.

Oxalex draagt dit project een warm hart toe en biedt belangstellenden de mogelijkheid om dit unieke initiatief van dichtbij te kunnen bekijken.


Kleding
Wij raden goede wandelschoenen aan voor de wandeling. Denk er ook aan dat het koud en winderig kan zijn.


Boekingsinformatie
Locatie: vertrek vanaf de Bataviahaven te Lelystad
Tijd: van 11:00 uur tot 17:00 uur