Meest gestelde vragen (FAQ)

‘voor exclusieve groepen en evenementen op het water’

Wat doet Allround scheepsverhuur Oxalex precies?

Oxalex organiseert zeildagtochten op maat voor groepen van 10 tot 500 personen aan boord van prachtige zeilschepen in Nederland. Evenementen zoals huwelijken, bedrijfsfeesten, klantendagen, teambuildingsactiviteiten, jubilea en verjaardagsfeesten kunnen worden georganiseerd.

Hoeveel ervaring heeft Oxalex?

Oxalex heeft meer dan 20 jaar ervaring en heeft meer dan 5.000 tevreden klanten bediend.

Hoeveel schepen heeft Oxalex in hun bestand?

Oxalex beschikt over ruim 300 schepen in hun bestand, waardoor zij voor elke gelegenheid het best passende schip aanbieden dat aan de wensen van de klant voldoet.

Waar varen we naartoe?

Daar waar de wind ons heen brengt. Er zijn afhankelijk van de duur van de vaartocht en de wind of richting verschillende plaatsen of mogelijkheden waar wij naartoe kunnen varen. U kunt zich ook gewoon laten verrassen door de kapitein.

Vanuit welke havens vertrekken de zeilschepen van Oxalex?

De schepen vertrekken vanuit veel verschillende havens langs de Nederlandse wateren. Vraag naar de mogelijkheden, waarbij een mobiele locatie met vervoer over het water per schip veel voordelen biedt.

Wat zijn de kosten als ik uit een andere haven wil vertrekken dan de thuishaven?

Als u kiest voor de thuishaven van het schip, zijn hier geen meerkosten aan verbonden. In overleg is het mogelijk om tegen overvaarkosten uit een andere haven te vertrekken. Deze kosten zijn per schip verschillend. Een groter schip met meer personeel heeft andere kosten dan een klein schip met alleen een schipper. Geef uw wens door aan een medewerker van Oxalex, die graag met u meedenkt.Als u kiest voor de thuishaven van het schip, zijn hier geen meerkosten aan verbonden. In overleg is het mogelijk om tegen overvaarkosten uit een andere haven te vertrekken.

Waarom moet ik extra steigerkosten betalen?

Op sommige unieke locaties, zoals Amsterdam en Almere, gelden hogere havenliggelden of reserveringskosten, die als extra steigergeld in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn niet standaard bij de prijs van de vaartocht inbegrepen en worden automatisch toegevoegd in de reserveringsmodule of in de offerte.

Kan ik een zeilschip huren voor een halve dag, hele dag of langere periode?

Ja, Oxalex kan op maat gemaakte dag(deel)programma’s samenstellen voor bijna ieders budget.

Is Oxalex geschikt voor zowel kleine als grote groepen?

Ja, Oxalex is gespecialiseerd in het organiseren van zeildagtochten voor groepen van 10 tot 500 personen.

Is er muziek aan boord van de zeilschepen?

Ja, bijna alle schepen zijn voorzien van een geluidsinstallatie en soms ook een muziekcomputer. Sommige schepen hebben zelfs een professionele geluidsinstallatie met diverse muzieklijsten. Informeer naar de mogelijkheden op het door u gekozen schip.

Kan ik een DJ of livemuziek aan boord hebben tijdens mijn evenement?

Ja, u kunt zowel een DJ als livemuziek aan boord hebben tijdens uw evenement op de zeilschepen. Vraag naar de voorwaarden en helpen en of adviseren ook graag met de organisatie.

Is het mogelijk om een vergadering te organiseren aan boord van een schip?

Ja, het is zeker mogelijk om een vergadering aan boord van een schip te organiseren. Schepen bieden een unieke en inspirerende vergaderlocatie, waarbij u letterlijk een nieuwe koers kunt bepalen. Als mobiele locatie geniet u van de vele voordelen die het water te bieden heeft, terwijl u in alle vrijheid en in een inspirerende omgeving werkt aan uw doelen.

Is het mogelijk om een presentatie of een klant- relatie dag te organiseren aan boord van een

zeilschip?

Ja, het is absoluut mogelijk om presentaties of klantrelatiedagen te organiseren aan boord van een zeilschip. Zeilschepen bieden een unieke, inspirerende en flexibele omgeving voor uw evenement. De ontspannen sfeer op het water en de prachtige omgeving stimuleren creativiteit en zorgen voor een sterke indruk bij uw klanten of relaties. Bovendien kunnen schepen vaak worden uitgerust met alle benodigde audiovisuele apparatuur, zoals beamers, projectieschermen en flipovers, om uw presentatie soepel te laten verlopen. Het organiseren van een evenement aan boord van een zeilschip zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor zowel u als uw gasten.

Zijn er beamers, projectieschermen of flipovers beschikbaar aan boord?

De beschikbaarheid van beamers, projectieschermen of flipovers verschilt per schip. Neem contact op met de klantenservice van Oxalex om te informeren naar de mogelijkheden op het door u gekozen schip.

Hoe regel ik muziek en presentatievoorzieningen voor mijn evenement aan boord?

Neem contact op met de klantenservice van Oxalex om de mogelijkheden en voorwaarden voor muziek en presentatievoorzieningen aan boord van het door u gekozen schip te bespreken.

Zijn zeilschepen geschikt voor mensen of ouderen die slecht ter been zijn?

Hoewel de voorzieningen op een zeilschip met beperkte mobiliteit mogelijk minder geschikt zijn dan op het vaste land, zijn er zeker mogelijkheden voor gasten die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator of rolstoel. Op een schip helpen mensen elkaar en er is voldoende ruimte zodat ook deze gasten van een mooie dag kunnen genieten. Neem contact op met de klantenservice van Oxalex om te informeren naar de beschikbare voorzieningen en mogelijkheden aan boord van het door u gekozen schip.

Zijn zeilschepen toegankelijk voor mensen met een handicap of beperkte mobiliteit?

De toegankelijkheid en voorzieningen voor mensen met een handicap of beperkte mobiliteit kunnen per schip verschillen. Oxalex streeft ernaar om zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van alle gasten. Neem contact op met de klantenservice om te informeren naar de specifieke voorzieningen en toegankelijkheid aan boord van het door u gekozen schip, zodat we samen kunnen werken aan een comfortabele en plezierige ervaring voor iedereen.

Zijn huisdieren toegestaan aan boord van een zeilschip?

Het beleid voor huisdieren verschilt per schip. Sommige schepen staan huisdieren toe, terwijl andere schepen dit niet doen. Het is mogelijk om uw huisdier mee te nemen op sommige schepen, maar u dient eventuele ongelukjes zelf op te ruimen.

Is het veilig voor kinderen aan boord van de zeilschepen van Oxalex?

Ja, het is veilig voor kinderen aan boord. Onze schippers zijn zeer ervaren met het zeilen met kinderen. De schepen zijn uitgerust met voldoende zwemvesten voor kinderen zonder zwemdiploma. De crew houdt rekening met de veiligheid van u en de aanwezige kinderen, maar als ouder bent u wel verantwoordelijk voor het gedrag van uw kind. De crew of schipper zal kinderen aanspreken op eventuele onverstandige gedragingen aan boord, zoals rennen, springen en klimmen.

Zijn er activiteiten mogelijkheden voor kinderen en jongeren aan boord?

Ja, er zijn entertainment- en activiteitenmogelijkheden voor kinderen en jongeren aan boord van schepen. Hoewel specifieke activiteiten per schip kunnen variëren, zorgen onze schippers en crew ervoor dat er genoeg te doen is om kinderen en jongeren te vermaken tijdens de vaartocht. Neem contact op met de klantenservice van Oxalex om te informeren naar de beschikbare activiteiten aan boord van het door u gekozen schip.

Wat is standaard inbegrepen bij een vaartocht?

Een vaartocht is standaard inclusief gebruik van het schip, twee bemanningsleden en bijkomende zaken zoals brandstof, haven-, brug-, sluis- en gelden. Dit kan soms per schip verschillen of tot een max. gesteld zijn.

Kan ik een optie nemen op een schip of arrangement?

Ja, u kunt een vrijblijvende optie nemen op een schip of arrangement. Neem contact op met de klantenservice van Oxalex om uw wensen te bespreken en de beschikbaarheid te controleren. Een optie geeft u doorgaans enkele dagen de tijd om te beslissen of u de boeking definitief wilt maken.

Is het mogelijk om speciale dieetwensen door te geven?

Ja, het is mogelijk om speciale dieetwensen door te geven bij het boeken van uw arrangement. Geef uw dieetwensen en eventuele allergieën duidelijk aan, zodat de catering hier rekening mee kan houden. Het kan zijn dat voor sommige dieetwensen een meerprijs wordt berekend.

Hoe kan ik betalen voor mijn arrangement?

Bij het boeken van uw arrangement ontvangt u een factuur met de betaalgegevens. U kunt het bedrag overmaken via bankoverschrijving. In sommige gevallen is het ook mogelijk om met creditcard of via een online betalingsplatform te betalen. Neem contact op met de klantenservice van Oxalex voor meer informatie over de beschikbare betalingsmogelijkheden.

Werkt Oxalex met seizoen kortingen voor vaartochten?

Ja, in het voor- en naseizoen en de winter ontvangt u aantrekkelijke seizoen kortingen op de prijs van uw vaartocht. Deze periode kan per schip verschillen. Kortingen worden automatisch meegenomen in de offerte.

Werkt Oxalex met toeslagen voor een vaartocht?

Bij sommige schepen geldt er een toeslag voor vrijdagen en zaterdagen, evenals voor bepaalde periodes in juni en september en tijdens feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Tijdens het onlineboekingsproces en op de scheepsinformatiepagina kunt u de kosten voor deze periodes inzien.

Is de eindreiniging bij de vaartocht inbegrepen?

Voor dagtochten en meevaartochten is de eindreiniging bij de prijs inbegrepen. Voor meerdaagse tochten is de eindreiniging niet altijd bij de prijs inbegrepen. Neem contact op met de klantenservice van Oxalex voor meer informatie over de eindreiniging voor meerdaagse tochten.

Mag er aan boord op een schip alcohol gedronken worden?

Ja, iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alcoholische dranken nuttigen als deze door de opdrachtgever zijn besteld. De schipper is te allen tijde verantwoordelijk voor alle gasten aan boord en bepaalt de richtlijnen met betrekking tot het drinken van alcohol. Veiligheid staat hierbij altijd voorop en de weersomstandigheden en de sfeer van de gasten spelen hierbij een belangrijke rol. Er zijn afspraken gemaakt met het barpersoneel om dronkenschap te voorkomen en te allen tijde te vermijden.

Hoe zit het met eten en drinken aan boord?

De schepen zijn zo ingericht dat afhankelijk van de windsterkte/ richting en vaar omstandigheden op elke vaartocht qua catering uitgevoerd kan worden. Hiervoor zijn de schippers van de schepen dermate ervaren dat zij de juiste koers bepalen wat het beste is voor de gasten aan boord.

Mogen we eigen catering verzorgen?

Het is soms mogelijk om eigen catering te verzorgen. Hiervoor dient afhankelijk van welk schip een bedrag aan omzet derving te worden vergoed. Tegen betaling daarvan kan er gebruik worden gemaakt van de kombuis. Het eten kan dan door een ander cateringbedrijf met ervaring uitgevoerd worden volgens de HACCP-richtlijnen. Ook dient het werkterrein schoon te worden achtergelaten zoals bij ontvangst. Een externe cateraar dient naast eigen bestek en borden mee te nemen ook zorg te dragen voor personeel dat uitserveert, opruimt en schoon maakt. De bar met dranken blijven altijd onder beheer van de schipper en schip.

Mag ik mijn eigen dranken meenemen?

Nee, de dranken worden altijd verzorgd door het schip of de vaste cateraar van het schip. Zelf meebrengen van dranken is dan ook niet toegestaan. Uitzonderingen zijn er voor een champagne of Prosecco fles om te toasten. Uiteraard kan het schip dit ook verzorgen, maar mocht u deze echt zelf mee willen brengen is dat mogelijk. Wij rekenen hiervoor wel kurkengeld. Hiervoor schenken wij de bubbels uit in gepoleerde glazen en zorgen wij ook dat deze weer netjes gereinigd en opgeruimd worden.

Waarom worden er catering service- en transportkosten berekend?

Catering service- en transportkosten worden berekend om de volgende redenen: het garanderen van professionele service door het betalen van kosten voor een kok en bedienend personeel aan boord, het dekken van leverings- en transportkosten voor cateringinkopen, het vergoeden van externe parkeerkosten voor de bemanningsleden in verschillende havens. Een varend restaurant heeft hogere exploitatiekosten dan een normaal restaurant, en personeelsleden kunnen niet zomaar van boord gaan als hun werkzaamheden zijn afgerond. Om de prijzen voor eten en drinken vergelijkbaar te houden met andere horecacateringbedrijven, is het noodzakelijk om deze kosten per persoon door te berekenen.

Mogen gasten meehelpen met zeilen?

Uiteraard mogen gasten geheel vrijblijvend actief meehelpen met het hijsen van de zeilen of meekijken en helpen de koers te bepalen in de stuurhut. Van tevoren zal de kapitein tijdens het palaver (schippers briefing) informatie delen met alle gasten over de veiligheid en voorstellen van de crewleden. Het is niet verplicht voor gasten mee te helpen om de zeilen te plaatsen.

Hoe kan ik mijn boeking aanpassen of annuleren?

Om wijzigingen of annuleringen in uw boeking door te geven, kunt u tot 14 dagen voor afvaart schriftelijk contact opnemen met de klantenservice van Oxalex. Houd er rekening mee dat als u het aantal deelnemers verlaagt, er mogelijk annuleringskosten van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van de resterende tijd tot het evenement en de ingeplande bemanningsleden.

Kan ik op het laatste moment nog extra gasten uitnodigen of extra catering bestellen?

Ja, het is mogelijk om binnen de 14 dagen voor het evenement extra gasten uit te nodigen of extra catering te bestellen. Echter, dit gebeurt altijd in overeenstemming en overleg met de betrokken cateraar om te garanderen dat er voldoende voorzieningen en capaciteit zijn om aan uw wensen te voldoen.

Wat is het annuleringsbeleid van Oxalex?

Oxalex volgt de algemene voorwaarden van de BBZ (Vereniging voor Beroepschartervaart) voor annuleringen. U kunt deze voorwaarden vinden via de link: [link]. Houd er rekening mee dat annuleringskosten van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van de periode of het aantal dagen voorafgaand aan het evenement waarop wij uw schriftelijke annulering ontvangen.

Wat te doen bij slecht weer?

Nederland kent vier prachtige seizoenen, en helaas kan er soms neerslag vallen. Gelukkig is er op het water relatief minder regen dan op het vasteland, omdat wolken vaak boven het water ontstaan door waterdamp opname. Zeilschepen hebben het voordeel dat ze mobiel zijn en hun koers kunnen aanpassen om plaatselijke buien te ontwijken. Hoewel er geen garantie is op mooi weer op uw te organiseren dag, garanderen wij dat deze dag niet in het water valt. De schepen zijn namelijk niet alleen prachtig van buiten, maar ook sfeervol en intiem ingericht vanbinnen. Bovendien zijn er vaak mogelijkheden om delen van het schip te overdekken.Bij windkracht 7 of hoger besluit de schipper uit veiligheidsoverwegingen niet uit te varen. Om uw dag en investering veilig te stellen, kunt u gebruikmaken van de optionele storm- en annuleringsverzekering. Hiermee kunt u uw evenement verzekeren of uitstellen bij onvoorziene weersomstandigheden.

Hoe zit het met zeeziekte?

Over het algemeen hoef je geen zorgen te maken over zeeziekte in onze huwelijksvloot. De meeste schepen die bij ons varen zijn voormalig zeeschepen en daardoor extra comfortabel op de Nederlandse binnenwateren, daarbij zijn ze groot genoeg om op het IJssel-Markermeer tot met windkracht 4/ 5 voldoende stabiliteit te bieden dat je geen of bijna geen golfbeweging voelt. Verder bepaalt de schipper altijd de beste koers of vaargebied voor zijn gasten waardoor mogelijke golfslag vermeden kan worden of waar de wind vandaan komt. Vanuit Lelystad is het zelfs mogelijk tot windkracht 7 golven vrij te varen, omdat er binnendijks/ hoger wal gevaren kan worden. Hierdoor is de kans op zeeziekte altijd nihil.

Hoe zit het met veilig varen en aansprakelijkheid?

Elke vaartocht wordt door ieder schip met ervaren en professionele bemanning uitgevoerd. Een schip dat vaart beschikt over een geldig certificaat van deugdelijkheid en is volgens strenge veiligheid richtlijnen als varend passagiersvaartschip goed gekeurd. Ook is ieder schip verzekerd met een P&I dekking voor alle opvarenden.

Waar kan ik controleren of een passagiersschip over geldige certificaten beschikt?

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) streeft naar maximale veiligheid op de Nederlandse binnenwateren en ziet er daarom op toe dat wet- en regelgeving worden nageleefd. Zij richt zich daarbij op de binnenvaartonderneming, erkende classificatie- en expertisebureaus en bemanning van schepen die betrokken zijn bij het vervoer van passagiers. In het register gecertificeerde zeilschepen worden alleen schepen opgenomen die beschikken over een geldig hoofdcertificaat en het bewijs van tuigage. Het register wordt vooralsnog periodiek en handmatig geactualiseerd. De ILT werkt momenteel aan het verder automatiseren van het register.

Hoe zit het met annuleringen in verband met een pandemie?

In afwijking van de algemene voorwaarden van de BBZ, gelden er andere regels voor annuleringen als gevolg van een pandemie. Als uw vaartocht niet kan doorgaan vanwege overheidsvoorschriften die verband houden met een pandemie, kunt u kosteloos verplaatsen naar een latere datum. Mocht dit om bepaalde redenen niet mogelijk zijn, dan kunt u de boeking annuleren en uw geld terugkrijgen. Let op: dit geldt alleen wanneer er sprake is van een verbod vanuit de overheid in verband met een pandemie.

Wilt u meer weten? Een offerte aanvragen

Contactgegevens

Allround Zeilcharter Oxalex BV

Claerbeek 41

8242 KG Lelystad

0320-820204

info[at]oxalex.nl

KvK nummer: 37115330

BTW nummer: NL 8183.05.459.B01

Copyrights 2024

Powered by: MSQDESIGNERSHUB

Powered by: MSQDESIGNERSHUB

Contactgegevens


Allround Zeilcharter Oxalex BV

Claerbeek 41

8242 KG Lelystad

0320-820204

info[at]oxalex.nl

KvK nummer: 37115330

BTW nummer: NL 8183.05.459.B01

Powered by: MSQDESIGNSERHUB

Powered by: MSQDESIGNERSHUB

Copyrights 2024

Powered by: MSQDESIGNERSHUB