Over ons

Over Allround Schepenverhuur Oxalex

Voor ieder budget een passend schip

Het ontstaan

In 2001 is Allround Schepenverhuur Oxalex opgericht door Alex van Klaveren. Van 2001 t/m 2009 heeft hij zich ingezet om veel verschillende scheepseigenaren in contact te brengen met klanten die graag één of meerdere dagen wilden doorbrengen op een prachtig zeilschip. Nadat hij in 2009 het roer overnam van Zeilschip Bounty kwam het boekingskantoor op een lager pitje te staan. Vanaf 2012 heeft zijn partner Merilyn van Klaveren de werkzaamheden van Oxalex langzaam overgenomen en sinds 2018 is zij volledig verantwoordelijk voor de reilen & zeilen van de verhuur van met name dagtochtenschepen op het IJsselmeer of het Markermeer.

Ons team

Even voorstellen

Merilyn van Klaveren – Ursem

Ik ben Merilyn van Klaveren-Ursem, geboren op 16 oktober 1980, getrouwd met Alex van Klaveren op 12-10-2012, moeder van Kira Lynn (23-2-2013) en Kian Alexander (14-12-2016).

Vele jaren ben ik actief geweest binnen de arbeidsbemiddeling, arbeidsrecht en creditmanagement. Daarnaast was (en ben) ik actief als Allround DJ. Zo ben ik ook terecht gekomen in Oostenrijk waar ik mijn man Alex heb ontmoet. Alex heeft Allround Zeilcharter Oxalex BV opgericht in 2001, echter sinds de overname van Zeilschip Bounty in 2009 zijn die werkzaamheden op een lager pitje gezet en is zijn volledige focus daarop gericht.

Vanaf 2012 ben ik betrokken bij Allround Zeilcharter Oxalex en organiseer ik zeildagtochten voor bedrijven en particulieren. In eerste instantie gericht op het eigen schip Bounty, maar vanaf 2018 heb ik het roer omgegooid en ben ik verantwoordelijk geworden voor Oxalex. Vanaf dat moment ben ik mij actief bezig gaan houden met het uitbreiden van mijn dagtochtenschepen bestand. Ook de marketing is een stuk breder getrokken.

Ik organiseer niet alleen de vaartocht zelf, maar als de klant dat wil ook alle activiteiten er omheen. Dat kan een rondleiding zijn in een leuke plaats, maar ook het regelen van het vervoer of eventuele overnachtingen behoren tot mijn taken. Oxalex is een full-service evenementenbureau gespecialiseerd in uitjes op het water.

Uiteraard sta ik open voor diverse samenwerkingen. Neem daarvoor persoonlijk contact met mij op via merilyn[at]oxalex.nl of op 06-54756218.

Alex van Klaveren

Wie ben ik?

Ontmoet de man die met Oxalex begon…

Hallo! Ik ben Alex van Klaveren de man van Merilyn. Van kinds af aan ben ik al zelfstandig ondernemer. Ik ben opgegroeid bij mijn ouders op een vaste plantenkwekerij. Vanaf mijn 16de jaar heb ik mezelf ingeschreven bij de KvK Handelskwekerij Oxalex. Naast het kweken van planten ben ik ook bloemist en marktkoopman geweest. Vanaf 1999 ben ik gestaakt met de kwekerij en hierdoor heb ik ook afscheid genomen van de andere activiteiten. Ik heb een sabbatical genomen om na te denken over welke koers ik verder wilde varen.

In mijn jeugd heb ik medisch veel dingen meegemaakt en het water trok al langer mijn aandacht. Mijn ouders kwamen in het voorjaar van 2000 met het initiatief om kinderen met een handicap of hulpbehoevend een mooie dag varen te geven op het grote luxe zeiljacht My fair Lady. Dit bleek zo iets moois dat speciaal hiervoor de stichting One Fine Day is opgericht die nog steeds hetzelfde doel ambieert.

Aangezien het schip voldeed aan alle strenge veiligheidseisen ben ik toen gestart om ook zeiltochten te organiseren, waar het zeiljacht ideaal geschikt voor was. Vanaf toen ben ik
gastvrije schipper geworden. Al snel merkte ik dat veel mensen behoefte hadden aan
leuke onvergetelijke uitjes. Toen heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te maken en werd mijn oude handelsnaam in ruste gewijzigd naar Allround schepenverhuur Oxalex.

Ik kreeg toen een mogelijkheid om me verder te ontwikkelen op de zeevaartschool Enkhuizen
en meerdere maritieme opleidingen volgden, waarna ik mijn papieren behaalde en inmiddels vaarbevoegdheid hebt voor kapitein wereldwijd. Waar ik trots op ben.

Later volgde ik meerdere marketingcursussen en kreeg ik interesse in ICT en websiteontwikkeling, waaruit Onlinezeilen.nl een onafhankelijk reserveringssysteem
is ontstaan. Helaas is deze missie niet geslaagd en heb ik in 2010 het stuurwiel van mijn vader overgenomen van Zeilschipbounty.nl, waarna ik minder tijd kreeg voor het boekingskantoor.

In 2012 heb ik Merilyn mijn vrouw ontmoet in Oostenrijk en toen gingen dingen op een goede manier heel snel. Binnen 1 jaar tijd gingen we samenwonen, werd ze zwanger, gingen we trouwen en toen werd onze dochter Kira Lynn geboren. Momenteel is zij mijn steun en toeverlaat in het boekingskantoor en worden naast de boekingen op Zeilschip Bounty ook op andere schepen met een stijgende lijn geboekt. Jaarlijks beleven vele duizenden mensen een
onvergetelijke zeilervaring op een van de prachtige zeilschepen.

Heel veel Nederlanders weten niet dat de “De Hollandsche Zeilvloot” (historisch varend erfgoed) tot de grootste traditionele zeilvloot ter wereld behoort. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen de perfecte dag te bieden op het best passend schip waarmee mensen op leuke wijze met collega’s, familie en zakenpartners dit zelf gaan ervaren. Ons doel is van elke zeiltocht georganiseerd door Oxalex tot een succes te maken.

Wat is de betekenis van Oxalex?

Vroeger was de naam van de kwekerij van mijn ouders; Klavertje vier. Gezien ik veel geluk heb gehad in mijn leven met gezondheid heb ik mijn bedrijf welke ik vanaf mijn 18de jaar heb opgericht de Latijnse naam “Oxalis” met betekenis ‘geluksklavertje’ gegeven. Omdat deze naam niet meer beschikbaar was, is de variant Oxalex bedacht met mijn naam erin verwerkt. Uniek en met een verhaal.

Contactgegevens

Allround Zeilcharter Oxalex BV

Claerbeek 41

8242 KG Lelystad

0320-820204

info[at]oxalex.nl

KvK nummer: 37115330

BTW nummer: NL 8183.05.459.B01

Copyrights 2024

Powered by: MSQDESIGNERSHUB

Powered by: MSQDESIGNERSHUB

Contactgegevens


Allround Zeilcharter Oxalex BV

Claerbeek 41

8242 KG Lelystad

0320-820204

info[at]oxalex.nl

KvK nummer: 37115330

BTW nummer: NL 8183.05.459.B01

Powered by: MSQDESIGNSERHUB

Powered by: MSQDESIGNERSHUB

Copyrights 2024

Powered by: MSQDESIGNERSHUB