Allround Schepenverhuur Oxalex BV Jacobsschelp

Jacobsschelp - maximaal 12 personen

Grootste dagtochten schip van Nederland de Stedemaeght

Maximaal 12 personen

Prachtige unieke zeiltochten op het Marker- en IJsselmeer
Grootste dagtochten schip van Nederland de Stedemaeght

Zakelijk

Teambuilding, personeelsfeest, klantendagen of vergadering
Grootste dagtochten schip van Nederland de Stedemaeght

Particulier

Huwelijken, jubilea, verjaardagen, of een leuk familie uitje
Allround Schepenverhuur Oxalex BV Jacobsschelp

Meer dan 100 jaar historie met de Jacobsschelp

Deze prachtige Tjalk heeft als bouwjaar 1899 te Dokkum als “Hoop op beter” Een geklonken ijzeren schip met mast en kluiverboom zonder motor. Voor haar lengte een stoer scheepje, geschikt voor binnen- en buitenwater, destijds de Zuydersee en de Waddenzee. De tjalk was tot 1940 een zeilend vrachtschip, geschikt voor dertig ton vracht. Sinds 1994 vaart de Jacobsschelp met schippers Bertie Geurts en Gerrit Portengen het water dun als pleziervaartschip. De Jacobsschelp vertrekt voor de dagtochten vanuit Muiden, maar wil je aan boord ook overnachten voor een weekend of langer, dan stappen jullie op in Weesp. Uiteraard is vertrek vanuit een andere haven ook mogelijk tegen een meerprijs.

Het zeilen staat centraal, vallen en schoten gaan op de hand en voor dat je het weet sta je aan het roer! Het is een ideaal schip voor een kleine groep van 6-12 personen. Er wordt gezeild op de Vecht, het Markermeer, IJsselmeer, Friese meren, de Waddenzee, Duitse wadden, Oostzee. En er is een ruime kuip waardoor het een veilig schip is voor jong en oud.

Allround Schepenverhuur Oxalex BV groepen maximaal 12 personen Jacobsschelp

De binnenkant

De Jacobsschelp is zeer fraai en sfeervol afgetimmerd met veel houtwerk. Het schip is voorzien van een compleet ingerichte kombuis met warm- en koudwater, een koelkast en een toiletruimte met wastafel. Er is overal stahoogte, behalve bij de kooien voor de mast. Binnen is een ruime tafel voor een spelletje of wat te lezen.

Allround Schepenverhuur Oxalex BV groepen maximaal 12 personen Jacobsschelp

Zeilen op de platbodem Jacobsschelp

Zeilen en de motor uit, dat is waar het allemaal om gaat op deze fraaie platbodem. De Jacobsschelp heeft een tuigage en zijzwaarden die direct op de hand gaan, waardoor je al snel ziet hoe iets werkt. Omdat het schip maar 75 cm diepgang heeft kan het bijna overal komen. Er zijn verschillende voorzeilen. Sportieve landrotten en ervaren zeilers hebben wat te doen aan boord. In de kuip is het comfortabel toeven en op het voordek kun je lang uit relaxen.

Uw eigen VIP zeiltocht ?

Ben je organisator, DJ of heb je gewoon zin om erop uit te gaan? Ben je op zoek naar de vrijheid? 

Voel de wind in je haren en met 100 % mooi weer garantie vier je je eigen feest aan boord van de Stedemaeght met muzikale ondersteuning!

Vier de vrijheid op het water! 

Ik help u graag verder

Ik help u graag persoonlijk verder

Hallo, ik ben Merilyn van Klaveren. Al geruime tijd maak ik mooie draaiboeken voor prachtige exclusieve zeiltochten aan boord van de Stedemaeght. Uiteraard help ik u graag verder om een perfect passende dagtocht voor u en uw gasten samen te stellen. Schroom niet om mij direct persoonlijk te contacteren.
Fantastische zeiltocht gemaakt met DJ Ram achter de draaitafels! Mooi weer, mooie mensen, prachtig schip!
Logo klein

Anneloes Krijtman

Heerlijk meegevaren naar Hoorn, lekker even de benen kunnen strekken, prima lunch ook!
Logo klein

Clarice Melkman

Mijn verjaardag kunnen vieren ondanks Corona. Lekker gezond in de buitenlucht en heerlijk gegeten. 
Logo klein

Roelof Thijssen

Boek nu uw evenement aan boord van de Stedemaeght!